ПОЕТСКО-РЕЦИТАТОРСКИ КОНКУРС ,,ОД ДЕТЕТА ДО ПОЕТЕ”

4 3 2 1.jpg

ПОЕТСКО-РЕЦИТАТОРСКИ КОНКУРС ,,ОД ДЕТЕТА ДО ПОЕТЕ” – трећи циклус
Циљ конкурса је охрабривање деце, узраста од 9 до 14 година, да развијају свој поетско-говорни потенцијал уз подршку два вишемесечнa онлајн професионална менторска програма. Конкурс се и ове године реализује истовремено у библиотекама широм Србије и Републике Српске, у организацији Секције за културне и образовне програме у библиотекама Библиотекарског друштва Србије. Идејни творац и носилац конкурса је Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду.
Ментори и чланови жирија, у категорији оригинална песма на Онлајн поетско-рецитаторском конкурсу ,,Од детета до поете”, биће писци за децу Виолета Јовић, Бранко Стевановић, Горан Новаков као и, Елизабета Георгиев и Јелена Калајџија, књижевнице и библиотекарке.
У категорији рецитовање на Онлајн поетско-рецитаторском конкурсу ,,Од детета до поете”, стручни ментори и жири биће Драгана Младенов (председница Клуба уметника Бина), Марко Грујић (матурант, рецитатор и члан Клуба уметника Бина) и Елизабета Георгиев, књижевница и библиотекарка.
Традиционална завршна свечаност и додела признања награђеној деци – учесницима овогодишњег Поетско-рецитаторског конкурса „Од детета до поете” биће одржана последњег дана Дечје недеље (6. или 7. октобра 2023. године), у Градској библиотеци у Новом Саду, уз присуство ментора и представника библиотека учесница Конкурса.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enable Notifications OK No thanks