Библиотека “Политика” Крупањ је започела рад драмског студија

Mladen.jpg

1. Библиотека „Политика“ Крупањ је започела рад драмског студија, Ви сте један од учесника па нам реците шта се тачно дешава на вашим пробама?
Доласком новог директора Дома културе, Предрага Митровића поново је активирана аматерска драмска секција у нашем граду. У почетку, било нас је веома мало, да ли због недовољне информисаности наших суграђана или због неког страха да нам се придруже јер нису упознати са начином рада драмског студија. Временом, број чланова се увећао и могли смо да кренемо у реализацији неких, да кажемо, мање захтевних позоришних представа. Тренутно радимо на припреми Светосавске академије поводом школске славе која се обележава 27. јануара.

2. Каква су Ваша очекивања и кога бисте позвали да Вам се придружи?

Моја очекивања на почетку свега овога, искрено, нису била превелика. Једноставно, нисам имао додира са глумом у животу и било је мало нереално да очекујем да ћу преко ноћи постати професионални глумац. Међутим, био сам радознао и хтео сам да проверим о чему се ради. Већ на првом окупљању био сам позитивно изненађен професионалношћу и енергијом коју улаже наш предавач, редитељ како би нам пренео своје знање и искуство, а опет, одушевљен односом свих глумаца аматера према раду на часовима.
Због непостојања старосне границе кад су у питању учесници на часовима глуме, позвао бих све заинтересоване суграђане да дођу и покажу, до сада можда, скривени таленат за глуму.

3. Коме да се јаве заинтересовани и шта могу да очекују?

Довољно је само да сви заинтересовани прошетају у току дана до центра културних дешавања у нашем граду, а то је Дом културе Библиотека „Политика“ Крупањ и закажу разговор са директором Митровићем. Искрено, сматрам да сви будући полазници часова глуме немају шта да изгубе, напротив, могу много да добију. Поготово млади људи, средњошколци, који ће ускоро на факултете, а који имају проблема са самопоуздањем и јавним наступом.
Сви који сматрају да немају довољно прилика у животу да покажу своје вредности и врлине треба да се пријаве, како би у потпуности развили социјалне и емоционалне вештине.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enable Notifications OK No thanks