Изложба „ВЕЧИТО“

Bogdan Bogdanovic portret i natpis VECITO Bela crkva 2 Bela crkva 1 PLAKAT.jpg

Изложба „ВЕЧИТО“
Сто година од рођења арх. Богдана Богдановића (1922-2010)

 

Велика ретроспективна изложба „ВЕЧИТО“, посвећена стогодишњици рођења великана српске и југословенске архитектуре, Богдану Богдановићу (1922, Београд – 2010, Беч), након београдске премијере прошле године, наставља живот у Библиотеци „Политика“ Крупањ, у периоду од 17. до 31. октобра ове године.

 

Изложбом ће бити отворена и серија едукативних и креативних радионица за децу свих узраста, од предшколског до средњошколског.
Током трајања изложбе биће организована стручна вођења, пројекција уметничког документарног филма о Богдановићевим меморијалима. Посетиоци ће на изложби моћи да упознају целокупно стваралаштво Богдановића, и упознају се ближе са Спомеником почетку устанка у Белој Цркви (1971).


Додатни повод за приређивање ове велике ретроспективне изложбе је и стогодишњица од рођења Ивана Антића (1923-2005), аутора објекта Дома културе „Политика“, Богдановићевог исписника, колеге на Архитектонском факултету и пријатеља.


Изложба са пратећом манифестацијом реализује се под покровитељством Општине Крупањ и Министарства културе Републике Србије.

 

Аутор, кустос и ликовни идентитет изложбе: мр Маре Јанакова Грујић


Организатори: Општина Крупањ, Библиотека „Политика“ Крупањ, Центар за градитељско наслеђе “ВАМ” Београд


Покровитељи: Општина Крупањ и Министарство културе РС.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enable Notifications OK No thanks